Copējam pa īsto...

Galvenā | Reģistrācija | Ieeja
Pirmdiena, 29.04.2024, 17:25
Chiw, Viesis | RSS
Menu
Jaunumu sadaļas
Ziņotājs [91] Turnīri [33] RSS [0]
Mūsu aptauja
Cik turniiriem ir jaanotiek ?
Atbilžu kopskaits: 34
Mini čats
500
Galvenā » 2009 » Maijs » 10 » Makšķernieku dokumentc:):):):):)
Makšķernieku dokumentc:):):):):)
08:49

2009.gadā makšķerēšanas kartēm ir mainījies dizains un ....

Da ja bitīt matos, kā mums visiem ir paveicies! Kurš to vēl nesaprot, lai salīdzina ar līdzvērtīga pielietojuma papīrīšiem, kas iegūti copējot citās valstīs. Skandināvijā vai te pat - igaunijā. Nožēlojami, formālas lapeles - kāds tur dizains, labākajā izpildījumā - bankas čeks, kurš jāslēpj nezkādās intīmās vietās, lai lietus laikā nenotecētu (tiešā nozīmē) zīmogs ar derīguma datumiem. A mums - lūdzu, i asarītis, i pāris karūsu un trīs vīri laivā, turklāt uz stingra kartona, kas rotāts ar hologrammu un individuālo numerāciju. Uh, biezi! Un kas gan man tā par sodību, nu visi priekšnoteikumi, būt lepnam vai vismaz nekaunēties par kaut ko Latvijā tapušu - ne tak, vien stulbi jautājumi sitas pa galvu kā tiko sečokā satverta zivs.

Labi, pieņemsim, tas ir jauns dizains (es gan teiktu - savādāks noformējums) un rūpīgi pārdomāta attēlu herarhija - asarītis uz gadu, karūsa un trīs vīri laivā uz trim mēnešiem, nu, lai būtu. Bet ja iedzilinās vērtibu skalā - par dizainu ir jāmaksā, par noformējumu - var kaulēties. Cik noprotu, manipulējot ar vārdu "dizains", mēs, makšķernieki, tiekam zombēti, lai nepīkstētu par kārtējo cenas dubultojumu. Da nav ko velti pūlēties, kuram tad makšķerniekam ir žēl piecīti zivju fondam. Lai tik strādā un vairo ūdens bagātības. No problem. Tikai tā īsti nepaliek skaidrs - a kapēc man maksāt par hologrammu, individuālo numerāciju, biezo kartonu un datorgrafiķa, dizainera, tipogrāfijas pakalpojumiem? Tur tak cipars sanāk!

Iespējams esmu slims ar galvu. Iespējams saslimis latvijas politekonomijas īpatnību iespaidā un man jau ik uz soļa rēgojas biznesa plānu shēmotāji. Zāles savai slimībai meklējo, vēlos jautāt - vai man viss tas krāšņums ir vajadzīgs? Vai nauda, kas izlietota spīdīgām fīčām nebūtu noderīgāka kaut vai tiem pašiem diviem!!! Limbažu rajona vides inspektoriem? Degvielai, laivai, ekipējumam - da maz kam vēl? Šķiet, es tomēr spētu piebremzēt savas estētiskās ambīcijas un samierināties ar bankas izdruku kā apliecinājumu par zivju fondam pārskaitīto naudu. Lai vai kā, tās ir tikai manas domas. Iespējams kļūdos, jo ceru, ka ir arī kāds racionāls pamatojums kāpēc tās kartes ir tādas un ne savādākas. Diemžēl, ar savu prātu vien man nav izdevies līdz tam aizpīpēties.

Kategorija: Ziņotājs | Skatījumi: 1474 | Pievienoja: pikki2 | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru skaits: 3
3 paligs  
0
Zinat es arī labprāt izteiktu savas pārdomas.
Es ar sievu un dēlu copēju apmēram trīs reizes gadā, bet tomēr . Tātad 20 ls no manis (puikam 12 gadu).Gadā ir 365 dienas , es par tam esu samaksājis.
Tātad tira matematika 3,3 santimi dienā un es izmantoju tikaj tris .Rezultāts kopa ar sievu 20 santimi par gadu būtu jāmaksā.

Rodas jautājums kādelj šajos grutajos laikos nemainas attieksme pret nopelnito naudiņju.
Vaj nebija lietderigāk sakārtot likumdošanu un kā citās valstīs ieej pienjemsim bendzintankā un nopērc čeku par 30 sanjiem dienā . Piemers ;o karte ,omigo,zelta zivtiņa,un t.t.
Tīri matemātiski iegūst valsts un copmanis (stipri šaubos vai copmanis copē katru dienu ).

Kas tagad notiek- pie kontroles karti var uzradit vienalga kura persona jo , ja nav pārkapti noteikumi personu apliecinosu dokumentu nav jāuzrada.(Zinu laivu nomas kur kopā ar laivu iedod makskernieku karti)
pilnigi pārliecināts un zinu ka par kartes izplatišanu un izgatāvošanu ir jāmaksā Tad cik paliek zivju fondam (nieks) .

Mūslaicigas tehnalogijas ļjauj noteikt kur pirkts čeks tad atgriezisim vismaz tajā rajonā kur pirkts to naudu. Jautājums arī tiktu atrisināts par fondu sadali.

Tad vēl cik reizes ir bijis ka miestos tās kartes netirgo pats esu pārbaudijis meklejis vinju vienkarsi nav . Tad nu sanak cilvēkam jābrauc dievs zina kur laj iegādātos .
Kartej tomer jābut no 16 gadiem - nu jaljauj jauniesiem copēt nevis atljaut izveli kur lietderigāk izmantot naudu(it īpaši iegadajoties šamurlu) Lauku cilvekam tas ir svarigi 5-10 ls vaj 15 sanji.

Ja copmans ir savacis mēslus un atkritumus un kontrolej var paradit - iedod vinjam papiriti uz trim bezmaksas dienaam un vēl tukstotis dazadu veidu kā veicināt copi.....

Bet tās ir tikaj manas domas........


2 paligs  
0
Šeit viena copmaņja viedoklis varam padiskusēt;

nedaudz skaidrībai:

Makšķerēšanas noteikumu (http://www.likumi.lv/doc.php?id=125967) punkts Nr2 nosaka
2. Nodarboties ar makšķerēšanu Latvijas Republikas ūdeņos var fiziskās personas (makšķernieki), kurām makšķerēšanas laikā ir klāt makšķerēšanas karte. Vietās, kur noteikta licencētā makšķerēšana, papildus makšķerēšanas kartei ir nepieciešama arī licence.

nākošais no tiem pašiem noteikumiem:
32. Makšķernieka pienākumi ir:

32.1. makšķerēšanas vietā uzrādīt kontrolei makšķerēšanas kartes, licences un citus dokumentus saskaņā ar šiem noteikumiem, kā arī makšķerēšanas rīkus un lomu;

Vai Jūs kaut kur redzat ka ir nepieciešams derīguma termiņš makšķerēšanas kartei?
Pats es pērku kartes katru gadu un vienmēr man līdzi ir šī karte, bet makšķerēšanas noteikumi neaizliedz makšķerēt ar 2004. gada karti. Ja es inspektoram uzrādu 2004. gada karti, viņš mani sodīt nedrīkst, jo ne punktu Nr2 ne 32.1 es parkāpis neesmu

Uz doto brīdi tā ir katra sirtdsapziņas lieta, kādu karti uzrādīt, bet es tomēr rekomendēju atbalstīt mūsu zivju resursu, kaut ar savu nelielo ieguldījumu - ikgadējo makšķerēšanas kartes iegādi.


1 paligs  
0
Vienmēr esmu atbalstījis domu,ka makšķerēšanas karšu izgatavošana un tirgošana lobē tikai atsevišķas tipogrāfijas un tirzniecības vietas,tādejādi sanmazinot par 50% karšu nominālu kurš domāts zivju fondam.Kāpēc nevar darīt tā pat kā Igaunijā kur nav jāskraida meklējot kur ir nopērkamas kartes,bet gan ar vienu vienīgu maksājuma uzdevumu bankā tiek atrisinātas visas problēmas!Bankas izdotā kvīts kopā ar personu apliecinošu dokumentu,kalpo kā pierādījums,ka par licensi ir samaksāts.Pie tam uz kvīts ir datums,tādejādi atkrīt arī diskusijas par tekošā gada izpratni.
Vispār ir noriebies par šo tēmu runāt,jo rezultāts tā pat nav-visi atbildīgie ierēdņi ir brīnišķīgi informēti par tik vnk naudas ceļu pie ĪSTĀ adresāta,bet joprojām neviens neliekas ne zinis.Tātad kādam augsti stāvošas valsts darbonim ir izdevīgi,ka tiek drukātas kaut kādas mistiskas kartes,tirgotas kur pagadās,bet zivīm paredzētā nauda ieslīd veiklu uzņēmēju makos. Atvainojos,bet tā ir maucība nevis regulu pildīšana.

Piebilst var tikai reģistrēti lietotāji!
[ Reģistrēties | Ieeja ]
Ieejas forma
Jaunumu kalendārs
«  Maijs 2009  »
POTCPkSSv
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Meklēt
Linki
Statistika

Onlainā kopā: 1
Viesu: 1
Lietotāju 0

Copyright GodMode © 2024 | Uzturēšanu nodrošina uCoz