Copējam pa īsto...

Sākums | Reģistrācija | Ieeja
Ceturtdiena, 02.05.2024, 20:43
Sveiks, Viesis | RSS
Menu
Jaunumu sadaļas
Ziņotājs [91] Turnīri [33] RSS [0]
Aptauja
Cik turniiriem ir jaanotiek ?
Atbilžu kopskaits: 34
Mini čats
500
Galvenā » 2009 » Jūnijs » 11

Vienā grāmatā – populāras zvejas vietas ar kartēm, gudru makšķernieku pieredze, pārbaudītas receptes un daudz kas cits.

Izdevniecība "Lauku Avīze" laidusi klajā krāšņu, bagātīgi ilustrētu, dabas draugiem un galvenokārt makšķerniekiem paredzētu lielgrāmatu "25 zivju vietas Latvijā". Mūsu valstī sen nebija iznākusi šim vaļaspriekam veltīta oriģinālliteratūra. Copmaņi līdz šim informāciju un zināšanas par copi varēja atrast tulkotos izdevumos.

Otrdienas pēcpusdienā atpūtas vietā "Valguma pasaule" notika šīs grāmatas atvēršanas svētki, kuros bija aicināti piedalīties grāmatas rakstu autori, finansiālie atbalstītāji un reklāmdevēji.

Šī grāmata ir pazīstamā un pēdējos gadu desmitos Latvijā autoritatīvākā makšķerēšanas praktiķa un teorētiķa, copes aprakstnieka Jura Robežnieka, tautā pazīstama kā Ruduļu Jura, atvadu sveiciens un zināšanu mantojums visiem makšķerēšanas cunftes brāļiem. Lai arī Juris jau zivis ķer citos ezeros, viņa mūža visnozīmīgākais darbs – šī lieliskā grāmata – ir spilgts pierādījums tam, ka godavīra veikums ir materializējies taustāmā, skatāmā un baudāmā iznākumā.

Grāmatā ir aprakstītas populāras un arī copmaņu vidū mazāk zināmas makšķerēšanas vietas – Babītes, Kaņiera, Usmas, Burtnieku, Rāznas, Šķaunes un citi ezeri –, kā arī makšķernieku iecienītāko upju – Daugavas, Salacas, Lielupes, Ventas un Mēmeles – labākās zivju vietas, copes īpatnības Baltijas jūrā. Pie katra raksta ir apkārtnes kartes, kā šo vietu atrast, kur tā ģeogrāfiski atrodama, un ļoti svarīgi makšķerniekiem, it sevišķi tiem, kuri uz šīm vietām dodas pirmo reizi, ir katra konkrētā ezera dziļumu kartes. Makšķernieki šajos rakstos atradīs informāciju, kādas ir šo ūdeņu īpatnības, uzzinās par zivju daudzveidību, to ķeršanas veidiem, kādas ēsmas lietot. Un varēsiet izmēģināt izmakšķerētās zivis pagatavot pēc jaunām, mazāk zināmām klātpievienotām zivju ēdienu receptēm.

Grāmatas atvēršanas svētkos klāt bija arī Zivju fonda pārstāvji Valērijs Gabrāns un Latvijas Zivju resursu aģentūras direktors Māris Vītiņš. "Teikas vēsta, ka Valguma ezerā kādreiz nogrimusi zelta kariete. Ziniet – tagad tās tur vairs nav. To izzvejojis Juris Robežnieks, un tagad tā pārtapusi šajā lieliskajā, patiesajā un labestīgajā grāmatā. Zivju fonds var būt lepns, ka piedalījies ar savu finansiālo atbalstu šāda, Latvijā vēl nebijuša izdevuma tapšanā," sacīja M. Vītiņš.

Svētku ietvaros notika arī spraigas makšķerēšanas sacensības Valguma ezerā, kurās piedalījās grāmatas autori, aicinātie viesi, preses pārstāvji. Tēva un vectēva vaļasprieku pārņēmuši Jura Robežnieka dēls Jānis, mazmeita Liene. Arī viņi izmakšķerēja zivtiņas, un Liene arī saņēma makšķerlietu ražotāju – itāliešu firmas "Maver" – dāvāto spininga spoli nominācijā "Mazākā zivs". Bet pirmo vietu ar noķertiem diviem dūšīgiem sapaliem ieguva Lielauces ezera copes vietu aprakstītājs Pēteris Skudra.

Vakara nagla bija uz ugunskura čuguna grāpī vārītā gardā zivju zupa. Mielojoties ar to, dalībnieki pieminēja Ruduļu Juri un dalījās iespaidos par grāmatu.

Attachments:
Category: Ziņotājs | Views: 1002 | Added by: pikki2 | Date: 11.06.2009 | Comments (0)

ieejas forma
Linki
Statistika

Onlainā kopā: 1
Viesu: 1
Lietotāju 0

Copyright GodMode © 2024 | Uzturēšanu nodrošina uCoz