Copējam pa īsto...

Galvenā | Reģistrācija | Ieeja
Ceturtdiena, 18.04.2024, 05:56
Chiw, Viesis | RSS
Menu
Jaunumu sadaļas
Ziņotājs [91] Turnīri [33] RSS [0]
Mūsu aptauja
Cik turniiriem ir jaanotiek ?
Atbilžu kopskaits: 33
Mini čats
500
Galvenā » 2011 » Janvāris » 5 » Lašu cope Norvēģijā
Lašu cope Norvēģijā
23:25


Makšķerēšanas licence

Makšķerniekiem, kuri ir sasnieguši 16 gadu vecumu un ir gatavi makšķerēt lašus, foreles upēs un ezeros ir jāpērk licence. Licence ir gadskārtēja un derīga no 01/04/200...līdz 31/03/200...

Lai licence būtu derīga, uz tās ir jābūt makšķernieka parakstam. Lai apliecinātu licences derīgumu, ir jāuzrāda inspektoram personas apliecinoši dokumenti pēc pieprasījuma. Licence ir personiska un nedrīkst izmantot vai nodot trešajai personai.

Gadskārtēja licences cena uz lašiem, forelēm.

Individuāla licence – 210 NOK

Ģimenes (precētu vai pāru ar bērniem vecumā no 16-18 gadiem vai pieaugušais ar bērnu no 16-18 gadu vecumā) – 340 NOK

Licenci var iegādāties arī internetā: http://www.inatur.no/fiskeravgift/

Nozaudēta licence

Tie, kuri ir iegādājušies licences saņem uz e-pastu apstiprinājumu. Ja kaut kādu apstākļu dēļ licence tiek nozaudēta, tad var izprintēt apstiprinājumu par licences iegādi. Ja e-pasts ir izdzests, esat reģistrēts lietotājs http://www.inatur.no/fiskeravgift/, varat sakontaktēties un lūgt pēc jauna apstiprinājuma.

Dezinficēšana

Pēc Norvēģijas noteikumiem visiem makšķerēšanas piederumiem ir jābūt dezinficētiem vai arī jāuzrāda derīgs dokuments, kas apliecina par dezinfekciju.

Piederumus var dezinficēt ierodoties Norvēģijā.


Naktsmītnes

Norvēģijā var atrast daudz un dažādas naktsmītnes, viss atkarīgs no gaumes un maciņa biezuma. Ja esat nolēmuši ceļot „karstajā sezonā” uz tūristu populārākajām vietām, tad naktsmītnes ir ieteicams jārezervē iepriekš.

Sadarbībā ar „Norvēģijas lāšu makšķerēšanas asociāciju” saimnieki pie kuriem brauc makšķerēt, piedāvā malšķerēšanas paketes (naktsmītnes, licences, pārtika un gids)

Tiek piedāvāts 3 veida naktsmītnes parasti:

· Kotedžas

· Lauku mājas

· Viesnīcas

Kotedža

Atrodas tuvu pie upēm. Lauku mājās un viesnīcās parasti būs katram sava istaba pieejama, bet kotedžā ir jādalās ar citu cilvēku.

Kotedžas ir apgādātas ar tualetēm/dušu, virtuvi (ar virtuves piederumiem), viesistabu un ēdamistabu.

Lauku mājas

Sadarbībā ar „Norvēģijas lašu makšķerēšanas asociāciju” piedāvā naktsmītnes „Lauku mājas”. Vairākums šādas lauku mājas ir pieejamas centrālnorvēģijā, Trondelag reģionā. Lauku māju saimnieki rūpējas par viesu viesmīlību, nodrošina ar nepieciešamām ērtībām (naktsmītnes, virtuves piederumi utt), kamēr viesi dzīvo. Dzīvojot pie saimniekiem, var iejusties un izbaudīt Norvēģu ģimenes ikdienas dzīvi. Parasti tiek piedāvātas naktsmītnes no 4-6 cilvēkiem.

Viesnīca

Tās atrodas netālu no upēm. Viesnīcas ir mazi ģimenes uzņēmumi. naktsmītnes ir celtas, kā guļbūves un tajās ir lieliska atmosfēra. Makšķerēšanas sezonā vadība un personāls ir noslogoti no praktiskā viedokļa makšķerēšanā. Personāls palīdz makšķerniekiem tikt pie galvenā mērķa – noķert lašus.

Kategorija: Ziņotājs | Skatījumi: 2456 | Pievienoja: GodMode | Reitings: 0.0/0 |
Komentāru skaits: 0
Piebilst var tikai reģistrēti lietotāji!
[ Reģistrēties | Ieeja ]
Ieejas forma
Jaunumu kalendārs
«  Janvāris 2011  »
POTCPkSSv
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Meklēt
Linki
Statistika

Onlainā kopā: 1
Viesu: 1
Lietotāju 0

Copyright GodMode © 2024 | Uzturēšanu nodrošina uCoz